dimecres, 2 d’abril del 2014

Ens retallen i ens acusen. Suport a les encausades a les Illes.


Des de les Encausades per la Conselleria d'Educació de les Illes Balears ens demanen el suport de tots i totes en un moment en qual el necessiten amb tota la força possible. Ja fa quasi dos anys que una quarantena de persones, principalment estudiants però també algunes docents, anaren al lloc responsable de la pressa de decisions en matèria educativa (Conselleria) per clamar contra tots els atacs i retallades que patia (i segueix patint de forma incrementada) aquest sector. Tant els drets laborals, com els lingüístics i, sense anar més enfora, els més bàsics com poder tindre una educació pública i digna estaven i segueixen amenaçats. La resposta repressiva i autoritària del Govern no es va fer esperar i, durant la mateixa setmana, detingueren arbitràriament a cinc activistes que participaren en la protesta. De la mateixa manera, en poc temps, es va produir una macro-imputació a totes les activistes que hi participaren.

Fa poc els comunicaren que van a judici penal, amb penes que van del mig any a l'any i mig per protestar per una educació pública i de qualitat. No tenen por i hi aniran amb el cap ben alt, però necessiten la nostra ajuda i un posicionament clar de la comunitat educativa contra un govern tirànic, que imposa les seues lleis a colp de decret i multes.

En el correu que hem rebut ens adjunten un manifest de suport que han redactat perquè la major part de la comunitat la signe i en demostre el suport. És un gest molt senzill que evidencia la nostra unitat i que estudiants i docents lluitem juntes i som solidàries entre nosaltres. Des de la Plataforma PROU us animem i us demanem que signeu aquesta carta amb el nom i el càrrec del qual disposeu per a donar una contundent resposta mediàtica. Així, en uns dies, publicaran un llistat de totes les persones que els han donat suport (que ja en són moltes), a les quals expressen la seua reiterada gratitud.

Absolució Encausades Conselleria d'Educació.

Ens retallen i ens acusen.

MANIFEST
Els dies 2, 3 i 4 de juliol anam a judici les encausades per la Conselleria d’Educació i Cultura per  l’ocupació simbòlica i pacífica dels seus locals ocorreguda el 22 de maig de 2012.

L'acció s'emmarcà dins d'una jornada de vaga a tot l'estat per la defensa de l'educació pública. Durant els darrers anys, aprofitant el context de crisi, s'han potenciat les mesures neoliberals contra els serveis públics, i l'educació no n’ha estat al marge.

L’increment en l’import anual de les taxes universitàries, la reducció de places i d’hores de docència, la reducció del personal, l’eliminació de serveis clau al campus de la UIB i els forts atacs a la llengua catalana, entre d’altres accions que estan minvant de forma accelerada la qualitat de la formació de les estudiants, foren els motius que ens impulsaren a fer visible allà on es prenen les decisions polítiques sobre les retallades, la nostra disconformitat amb les polítiques educatives. Aquest conjunt de demandes que propiciaren l'acció es veuen fermament lligades al moviment engegat pels docents durant el curs que ens trobam.

Mitjançant la fiscalia el Govern ens acusa dels delictes de desordres i coaccions, i arriba a demanar entre 6 mesos i 1 any i mig de presó per a cadascuna de les persones acusades per haver entrat a la Conselleria d'Educació i Cultura.

Consideram aquest un judici polític més de l’ofensiva repressiva contra als moviments socials que tant s'estan produint durant els darrers anys.

Per tot això, demanam l'absolució de les encausades de la Conselleria d'Educació i Cultura per l'ocupació del 22 de maig de 2012 i ens adherim a la campanya antirepressiva:

#JoTambéHiHauriaEntrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada