diumenge, 13 d’abril del 2014

Als senyors i senyores del PP i en concret a Filiberto Tortosa, del PP ontinyentí

Dijous 13 de febrer de 2014, a les 22h, la Plataforma PROU va celebrar una assemblea a l'EPA Sant Carles d'Ontinyent.
Vam comptar amb l'assistència de les AMPES afectades per la supressió d'unitats a Ontinyent i alguns pares, mares i mestres de la resta d'escoles d'Ontinyent, la Coordinadora per la defensa i ús del valencià de la Vall d'Albaida, el Consell Local de la Joventut d'Ontinyent, CCOO, STEPV, Manolo Ruiz en representació d'Esquerra Unida, Pepe Pla en representació de l'Ajuntament d'Ontinyent (PSPV-Compromís) i Filiberto Tortosa, José Luis Climent Malpartida i Paco Penadés, com a representants del PP d'Ontinyent.
L'acta de l'assemblea la podeu consultar tots i totes en la pestanya Base de dades d'aquest mateix blog, així que no ens repetirem i anirem al gra.

En aquella assemblea, tant EU com PSPV i Compromís reiteraren el seu suport a la Plataforma i ens asseguraren que col·laborarien i ens ajudarien en tot el que pogueren. Així ha sigut fins ara. Tots els partits esmentats han visitat les dues escoles que s'estan tancant a Ontinyent, i de tots hem rebut mostres de suport i d'ajuda quan els ho hem demanat. De fet, destaquem i agraïm que van tornar a les dues escoles en una segona ocasió acompanyats de membres destacats dels partits a València (Miguel Soler i Pilar Sarrión del PSPV. Eduardo Blanco d'EU i Mònica Oltra i Joan Baldoví de Compromís).
Ara bé, no ha estat així en el cas del PP ontinyentí.

El senyor Filiberto Tortosa ens va transmetre el suport del partit dels populars a Ontinyent. És més, ens va informar que el PP de la ciutat sempre ha estat del costat de l'educació pública i així ens ho feia constar. Perquè no quedaren dubtes, Sílvia Ureña li va preguntar directament: -Així, comptem amb el suport del seu partit?- pregunta a la qual el senyor Tortosa va contestar amb dos (foren dos) "Sí, sí". I a la pregunta: -Els esperem en la Marxa per l'Educació Pública del dia 29 de març?- de nou el senyor Tortosa respongué "Sí, sí". 
(Volem fer un apunt: aquest dijous passat, 19 d'abril, la Plataforma PROU i representants de les AMPES del CEIP Bonavista i Martínez Valls van assistir al ple de les Corts. Ens vam fixar en un detall: la mostra de l'evident bona educació dels membres del PP que jugaven amb els telèfons mòbils durant la intervenció del senyor Pañella. Doncs bé, sembla que és una pràctica ben estesa al PP valencià. Tant el senyor Malpartida com el senyor Penadés jugaven amb els seus telèfons, fent gal·la de la bona educació de què parlem, mentre la resta d'assistents a l'assemblea feien les seues intervencions).

Fet l'incís, seguim. Estem parlant, recordem-ho, del 13 de febrer. Avui, 13 d'abril, dos mesos justos després, podem dir ben alt que no hem rebut cap suport del PP ontinyentí a la Plataforma PROU i, el que és més important, cap mostra de suport als CEIP Bonavista i Martínez Valls, que demà fan 22 dies de tancament. Ni tan sols s'han dignat a visitar les escoles. 

I no és que ens estranye, no. És una mostra més de la preocupació del PP per l'educació pública. Una mostra més de la qualitat de paraula d'aquestes persones. Una mostra més del compromís que el PP té amb el poble valencià.
No esperàvem que plantaren cara a València per l'educació pública a Ontinyent. Tampoc els esperàvem a la Marxa de l'Educació Pública. El que sí que esperàvem és que visitaren les dues escoles i que donaren suport als pares i mares que estan tancant-se per defendre l'escola dels seus fills i filles. Que demostraren al poble d'Ontinyent que és cert el que ens van dir: que el PP ontinyentí està del costat de l'educació pública a la nostra ciutat. Que demostraren respecte per tots els pares i mares que estan fent la feina que deurien fer ells. 

Si escrivim aquesta nota ara és perquè ens consta que s'ha engegat una campanya de neteja de cara del PP valencià front a les eleccions europees. Sí, cal tindre amics fins a l'infern i sí, nosaltres també en tenim. Fins i tot a la Generalitat Valenciana. 
Per això, avui mateix ha eixit publicat al Levante-EMV les escoles que el PP ha construït i les inversions que ha destinat a educació. Però no nomena totes les escoles que continuen en barracons, ni on han anat a parar tots els diners del programa Crea Escola (diners del fons europeu per a construir les escoles que estan en barracons), ni nomena totes les escoles que TANQUEN (sí, tanquen, perquè els eliminen l'única unitat d'infantil que els queda), no nomena tampoc totes les supressions que pretenen portar endavant i que les supressions són només a escoles públiques, ni nomena que ja hi ha CIS que estan en marxa... Per això també anit mateix entrevistaven a Fabra a La Sexta i li donaven joc per a regar-se de les glòries del seu partit i insultar la nostra intel·ligència dient mentida darrere de mentida. 

Doncs bé, senyors i senyores del PP, com ja li vam dir al Papa: JO NO T'ESPERE. NOSALTRES NO ELS ESPEREM. Ara ja no. La neteja de cara se la fan a altre lloc, no a costa nostra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada