dimecres, 9 d’abril del 2014

MANIFEST DE LA PLATAFORMA PROU

Davant el desmantellament sistemàtic i dictatorial de l’educació pública i la perversió del concepte mateix d’educació a mans d’alguns polítics, els integrants de la Plataforma PROU manifestem que creiem que l’educació, perquè siga una educació digna i de qualitat ha de ser pública, democràtica, inclusiva, laica i per a tots i totes.

No acceptem
L’educació com a pur ensinistrament de mà d’obra, una educació concebuda en termes de competitivitat i rànquing, una eina d’exclusió escolar i social tal i com proposa la LOMQE.

Proposem
Una educació que respecta els drets de la infància i la joventut, que dóna resposta a la necessitat humana d’investigar i de crear, i que té com a finalitat el desenvolupament d’una ciutadania crítica, responsable i compromesa. Una educació compensadora de desigualtats, que aposta pel treball en equip i la construcció col·lectiva de coneixement.

No acceptem
Que siguen organitzacions amb interessos exclusivament econòmics o religiosos (Conferència Episcopal) les que decideixen els continguts escolars i com avaluar els sistemes educatius.

Proposem
Que la comunitat educativa siga la que decideix el què, el com i el per a què de l’educació dels nostres fills i filles. Que els polítics queden fora a l’hora de formar els continguts i el currículum educatiu i que es forme un comitè d’experts formats per pedagogs, psicòlegs, mestres i altres professionals de l’ensenyament per a que siguen ells i no altres els qui articulen uns continguts dirigits i pensats exclusivament per a millorar el desenvolupament integral de les capacitats dels xiquets i les xiquetes.

No acceptem
La segregació escolar en funció de variables acadèmiques, econòmiques, religioses, culturals, lingüístiques i l’evident fragmentació social des de la infància que se’n deriva.

Proposem
Que la diversitat de cultures, llengües i sexes siga entesa com a requisit indispensable per al desenvolupament humà i la construcció d’una societat solidària i cohesionada.

No acceptem
La pèrdua absoluta de la democràcia a les escoles i centres, cosa que dificulta la tasca de mestres i professors, al servei del dictat de les revàlides, i minva a les Comunitats Autònomes de les competències adquirides en matèria educativa i que es fan més evidents en aquelles Comunitats Autònomes que, com la nostra, tenen una cultura i una llengua pròpies.

Proposem
La devolució de competències a la comunitat educativa, el professorat i les comunitats autònomes així com la presència de la llengua i la cultura pròpies dins del sistema educatiu com a part fonamental del desenvolupament de les persones.

D’aquesta manera, tots i totes les que integrem la Plataforma PROU rebutgem de ple:
- La resolució 7216/ 18-02-2014 de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es modifica el catàleg d’unitats, els llocs de treball docent, la denominació, i altres aspectes en centres públics d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial de titularitat de la Generalitat.
- Com tots i totes sabeu, en aquesta resolució la Conselleria d’educació ha decidit tancar 151 aules a Centres Públics, la majora dels quals, en valencià.
- Pensem que ara és el moment de demanar una ràtio a 20 perquè el que volem és millorar l’atenció als alumnes i no a l’inrevés.
- Rebutgem la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa que ens volen imposar perquè és segregadora, discriminatòria, antidemocràtica, anticonstitucional, lligada a interessos del mercat, competitiva i no cooperativa. Per tot açò, manifestem que aquesta llei no és una llei de millora de la qualitat educativa, sinó tot el contrari.

Demanem a la societat i a la comunitat educativa formada per mestres, personal administratiu i altres professionals, alumnes, mares i pares i també iaios i iaies que es mantinguem units en aquesta batalla perquè tots junts tenim la força. Els polítics han d’entendre que estan al nostre servei i no nosaltres al servei dels polítics. Ho tenim clar, estem veient que la societat i els mitjans ens donen la raó.
Ha arribat el moment de dir PROU.
L’EDUCACIÓ PÚBLICA NO ES TOCA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada