divendres, 4 d’abril del 2014

La Confederació Gonzalo Anaya exigeix a Educació que respecte les línies en valencià


Loli Tirado: “Les escoles d’ensenyament en valencià son un referent de qualitat per a moltes famílies  i, per això,  eliminar o canviar les línies al castellà és una decisió política unilateral en contra de la nostra llengua”.

Estudien accions legals per evitar la desaparició de línies en valencià als centres educatius on estan consolidades i per garantir l’opció lingüística de les famílies.

Des de la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya de la Comunitat Valenciana, integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant, consideren que la Conselleria d’Educació està prenent decisions unilaterals al suprimir les línies d’ensenyament en valencià o transformar-les a ensenyament en castellà en centres educatius com el CEIP Herrero de Castelló i l’escola de la Vilavella. Davant d’aquesta decisió, les AMPA dels centres educatius han sol·licitat suport a la nostra organització per tal d’evitar el tancament de les línies en valencià en els seus centres educatius, com a conseqüència de l’arranjament escolar.  

Per a la presidenta de la Confederació d’AMPAs “Gonzalo Anaya”, Loli Tirado, eliminar o canviar línies d’ensenyament en valencià és una decisió política que no respecta l’opció lingüística de les famílies i, que sols, significa una falta de respecte cap a la llengua pròpia.
 Per això, la Confederació d’AMPAS Gonzalo Anaya estudiarà junt a les organitzacions que defensen l’ensenyament en valencià, totes les accions legals per evitar la desaparició de les línies en els centres educatius on està consolidades i garantir, via la llibertat d’elecció de centre, que es respecte l’opció lingüística de les famílies.

Suport als tancaments
La nostra organització, que representa a 955 associacions de mares i pares d’alumnes del territori valencià,  dona suport a totes les mares i pares d’alumnes, a les AMPAs i docents que estan fent tancaments a les escoles per exigir que no s’eliminen aules als centres educatius.  


Comunicat enviat per Confederación de Ampas Gonzalo Anaya.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada