dijous, 24 d’abril del 2014

El president assenyala que l'esforç d'alumnes, professorat, famílies, administració i societat és la clau de l'èxit escolar

ENS RIEM ARA O DESPRÉS?
En cursiva, part de l’article que trobareu al web de la Generalitat. La resta, els nostres comentaris.
Ahir, Dia del Llibre, el molt honorable president d’aquesta la nostra comunitat (heu de llegir la “conya”) lliurava la I edició dels "Premis al Mèrit Docent”.
Des de la Plataforma PROU no ens en podem estar de dir la nostra. Ens pareix absolutament patètic aquest numeret després de l’actitud del PP amb el professorat i amb tot el sistema educatiu públic.

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha ressaltat que per a aconseguir l'èxit escolar és necessari l'esforç de tots, alumnes, famílies, professorat, centres docents, administració i societat. "Tots contribuïm per aconseguir el millor sistema educatiu i oferir les màximes oportunitats als nostres alumnes", ha assegurat.
MENTIDA. Que “tots” contribuïm, no és cert. Vostés, els primers que no ho fan. Pujant la ràtio en temps de baixada de natalitat i suprimint aules a les escoles públiques és més que evident que no s’aconsegueix el millor sistema educatiu. I molt menys es podran oferir les màximes oportunitats als nostres alumnes amb l’aberrant llei de millora de la qualitat educativa que el seu partit pretén IMPOSAR.

El president ha fet aquestes declaracions durant el lliurament de la I edició dels "Premis al Mèrit Docent", guardons que es lliuren per primera vegada i que reconeixen i posen en valor "el prestigi, la feina i els mèrits" dels docents en la tasca educativa.
VERGONYÓS. Absolutament vergonyós que ells mateixos, que s’han encarregat d’enfonsar el prestigi del professorat, els que ara, CARA A ELECCIONS EUROPEES, es traguen de la màniga un premi per a reconéixer justament el que ells tan s’han encabotat a trepitjar.

El cap del Consell també ha traslladat l'aposta del Consell per l'educació com a base del progrés i ha destacat l'esforç i compromís del seu Govern per un sistema educatiu sostenible que garantisca una educació pública, gratuïta i de qualitat.
MENTIDA. De gratuït i de qualitat ara per ara no tenen ni les tapes dels llibres. El que estan fent i pretenen és desmantellar absolutament l’educació pública retallant professorat, aules i negant ajudes mentre donen suport a l’escola concertada, que paguem entre tots i totes dels nostres impostos. Remarquem que no totes les escoles concertades acompleixen el concert. Molts pares i mares es veuen obligats a pagar quotes de les Ampes astronòmiques, a les quals cal sumar els tiquets de menjador a preus de menú de restautant, “desgaste de patio” i calefacció. Saben els pares i mares que això no ho haurien de pagar?? Aquest és el sistema sostenible del qual parla el molt honorable?

Així mateix, ha posat en valor la tasca que desenvolupen els docents, "sou la pedra angular del sistema educatiu, perquè a les vostres mans està l'educació dels nostres fills". Per això, ha subratllat que l'acte d'avui premia l'excel·lència i l'especial esforç que fan els docents i que "són una referència i un exemple per a la societat i el nostre sistema educatiu".
"A més, -ha continuat Fabra- amb aquests premis volem contribuir al reconeixement social que us mereixeu". I que tant m’he encabotat en tirar per terra però com ara venen eleccions i m’he de rentar bé la cara, m’invente aquest premi i espere que molts oblideu tot el que vos ha fet passar el meu govern, sobretot als interins, i ens torneu a votar per a poder continuar fotent-vos com ens vinga en gana. [...]

Una educació de qualitat
El president ha considerat que l'esforç de tots els components de la comunitat educativa és indispensable per a aconseguir una educació de qualitat.
Així, ha recordat que el Consell està destinant una quarta part del seu pressupost a Educació, al voltant d’11 milions d'euros diaris. I que, cada dia 65.000 mestres i professors fan classe a més de 700.000 alumnes en 1.800 centres educatius, sostinguts amb fons públics.
Els últims pressupostos han estat els més agressius per a l’educació pública, amb una dràstica retallada d’infraestructures, de plantilles de professorat i d’ajuts a les famílies i els alumnes, mentre que es manté i fomenta la concertació. Amb aquests pressuposts s’enfonsa l’educació pública mentre que se salvaguarda la concertada, que és el model preferit pel govern del PP. Les ÚNIQUES partides d’educació que no van patir retallada sinó que van ser incrementades van ser les línies de subvenció destinades a cobrir els concerts amb les empreses titulars dels centres privats. Cal fer ressaltar que, any rere any, el Partit Popular ha anat incrementant el nombre d’unitats concertades existents en 1995 en què el nombre d’unitats concertades era de 5.177 i en el curs 2010-11, últim any del qual es té informació, el nombre total d’unitats en totes les etapes i nivells concertats és de 8.309.
El major increment de despesa va suposar la concertació dels nivells no obligatoris de l’educació infantil, el batxillerat o la formació professional superior.

A més, segons dades del Ministeri d'Hisenda, la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia que més inverteix en Educació respecte al total del seu pressupost (24,01%).
Açò NO VOL DIR ABSOLUTAMENT RES. Justament la setmana passada vam publicar que Generalitat ha destinat 1 milió d’euros de la partida d’Educació a Promoció Institucional. Si una vegada tancat el pressupost poden fer i desfer, aquest 24,01% amb què es plenen la boca bé pot quedar per la meitat quan els rota.

REPETIM: ja ha començat la campanya de neteja de cara del PP per a les eleccions europees. I aniran amb tot, que ja s’han preocupat ells de tindre 5,5 milions d’euros destinats a aquesta campanya. Tenim l’obligació de rebatre cada mentida que ens vullguen vendre. Tots i totes tenim eixa obligació. Estem patint, i molt, la política del PP en tots els aspectes de la societat: sanitat, educació, serveis socials, comunincació i cultura... No els deixem ara que estem ben conscienciats de tot el que ens estan fent que a costa nostra monten cap teatret de venda de política. Ja en tenim PROU! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada