diumenge, 2 de febrer del 2014

Èxit absolut de la Marxa per l'Educació a Novelda

L’alcaldessa afirma que va a lluitar per a evitar la supressió

Com ja comentàvem en una entrada anterior del blog, les Ampes de Novelda van convocar per a ahir dissabte 1 de febrer de 2014 una Marxa per l'Educació per a mostrar el seu rebuig a l'avís de Conselleria d'Educació de suprimir unitats en escoles de la localitat.

La Plaça Vella (final de la Marxa) ja estava plena de manifestants mentre que els últims manifestants encara no havien eixit de la Glorieta (inici de la marxa).
El representant de les Ampes convocants, Enrique Linares, va destacar que la manifestació "ha superat totes les nostres expectatives» i va afegir que «en parlar amb la gent més major ens han dit que mai havien vist una cosa igual a Novelda».
Unes 3.000 persones van acudir a la convocatòria de la Marxa per l’Educació organitzada per les Ampes dels col·legis públics de Novelda, per a demanar a Conselleria que ature el tancament de dues unitats d’Infantil de tres anys per al curs 2014-2015. Una d'elles, al centre Gómez Navarro i l'altra a l'Alfonso X El Savi. En el primer cas, la supressió implicaria a la llarga la desaparició del col·legi, ja que només té una línia.


La marxa va comptar amb el suport de nombroses associacions culturals, lúdiques, festeres, empresarials, comercials i clubs esportius de la ciutat. També els partits polítics es van sumar a poc a poc a la convocatòria i a la marxa han assistit el PSOE, Verds i EU, amb el diputat Lluís Torró, UPyD i Bloc-Compromís. L'últim a donar el seu suport va ser el govern local popular que va assistir amb l'alcaldessa, Milagrosa Martínez, al capdavant.

A la capçalera de la manifestació es podien veure dues pancartes: «No som retallables, som estudiants» i «No al tancament de les unitats d'infantil».
En acabar a la Plaça Vella, Enrique Linares va llegir un manifest en contra de les supressions i a favor dels centres escolars afectats. Després va ser el torn dels escolars, que van manifestar el seu desacord per la intenció de Conselleria i van expressar el seu suport a una educació de qualitat.
L'acte convocat per les Ampes dels centres públics també va ser una festa on els més menuts van participar en tallers i on tots van poder expressar la seua opinió en un arbre de peticions.

Font: Milagrosa Martínez, Diario Información
Imatge: Telenovelda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada