dijous, 6 de febrer del 2014

Mobilitzacions contra la supressió d’unitats a les escoles públiques

La FE CCOO PV convoca a les concentracions i manifestacions que s’estan produint aquestes setmanes a Benidorm, La Vall d’Uixò, Torrent, Mislata, Castelló, València, entre altres municipis.


Ja s’han fet mobilitzacions a localitats com Castelló, Benidorm, Gandia, Novelda i La Vall d’Uixò. Aquest dijous 6 de febrer hi ha manifestació a Xirivella, el 10 a Torrent i el 13 a Mislata. A més, cal recordar que la Plataforma per l’Ensenyament Públic del País Valencià convoca concentració l’11 de febrer per a la ciutat de València.

Les iniciatives d’arreplegades de signatures se multipliquen als centres educatius, promogudes per les mateixes comunitats educatives.

Ajust escolar: les unitats escolars que se suprimeixen ara significaran menys línies en el futur. Menys línies suposaran menys plantilla i possibles tancaments de centres. És un atac a l’escola pública, als treballadors i treballadores docents i a l’ensenyament en valencià, han manifestat des de la FE CCOO PV.

L’ajust escolar per al curs 2014-2015 planteja supressions en molts centres i 129 en unitats d’infantil. Aquestes supressions d’unitats d’infantil són perjudicials per al manteniment de les línies i per a l’alumnat. Són els efectes de dos mesures preses per la Conselleria: augment de la ràtio i establiment del districte únic, totes dues decisions polítiques.

El fet d’estipular el districte únic fa que el còmput global perjudique els centres amb menor nombre d’alumnat. Aquests dos efectes sumats tenen com a resultat l'inici d’eliminació de línies. I la supressió de línies tindrà efectes en la plantilla.

Des de la FE CCOO PV “demanem que l’ajust d’unitats es faça amb criteris pedagògics que enfortisquen l’ensenyament públic i s’aposte per un ensenyament de qualitat en l’etapa d’infantil mantenint línies i plantilla”.

FONT: La Veu del PaísValencià, 05/02/2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada