divendres, 28 de febrer del 2014

Educació avança UN MES l'admissió d'alumnes en Infantil i Primària

La Conselleria d'Educació avança un mes el procés d’admissió d’alumnes en Infantil i Primària. Així, avui mateix, divendres 28 de febrer, ha publicat al DOCV el calendari d’admissió d’estudiants als ensenyaments d'Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional de grau mitjà i grau superior a centres públics i privats concertats per al curs 2014-15.

La publicació de la resolució s’ha avançat un mes i mig pel que fa al curs passat i la data de presentació de sol·licituds i de formalització de la matrícula d'Infantil i Primària s’avança un mes. La publicació de vacants existents als centres educatius per al procés d’admissió serà el 4 d’abril per a Infantil i Primària el 23 de maig per a ESO i Batxillerat i el 30 de maig en Formació Professional. No deixen cap oportunitat a les escoles que tenien prevista la jornada de portes obertes per a després del 4 d’abril. 

"L’objectiu –segons la Conselleria– és facilitar els tràmits a les famílies i que aquestes coneguen el resultat de l’admissió abans de les vacances d’estiu i que els centres puguen realitzar una planificació anticipada de grups i horaris".
L’objectiu –segons nosaltres– és ignorar absolutament les queixes de la comunitat educativa, que ha decidit gairebé en bloc presentar recursos de reposició contra aquest desgavell contra l’educació pública. De nou abusen de la seua majoria absoluta per a negar el diàleg, per a actuar de manera absolutament dictatorial i totalment contrària al bé de la comunitat educativa. Totalment contrària al bé de la societat en conjunt. Tot un objectiu ben organitzat i estructurat que culmina en la destrucció del sistema educatiu públic (junt amb la sanitat pública).

Segons el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, “aquest procediment és un atac frontal al diàleg, a un període de presentació de recursos per la supressió d'unitats escolars i augment de la ràtio, perquè obliga a centrar-se en les matriculacions i obvia les reclamacions que estan presentant-se [...] elimina les jornades de portes obertes que molts instituts i col·legis havien posat en marxa [...] es crearan dos mesos d'incertesa perquè les llistes provisionals no eixiran fins el mes de juny".
Aquesta manera de procedir, en paraules del regidor, "tan sols demostra que la política del PP al front de la Conselleria no deixa cabuda al diàleg, no creuen en l'Educació Pública i aquesta nova mesura obeeix a una campanya orquestrada". 

Així és com actúa la “nostra” Conselleria d’Educació. Obviant les al·legacions, impedint els recursos i dificultant la feina de tota la comunitat educativa.

Nosaltres no volem aquesta gestió en la nostra Educació. I TU? ESTÀS AMB NOSALTRES?

FONTS: La veu del País Valencià / El Periòdic d'Ontinyent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada