dimecres, 5 de febrer del 2014

Comunicat de la Plataforma PROU

Dilluns passat, dia 3 de febrer de 2014, vam presentar la Plataforma PROU als mitjans de comunicació amb el següent comunicat:

La Plataforma PROU naix com a resposta a l’avís de l’eliminació d’unitats a centres d’educació pública d’Ontinyent.
L’objectiu és ser un punt de trobada per als centres afectats, un eix vertebrador d’accions comunes, ja que pensem que coordinant-nos i actuant junts tindrem més oportunitat que no cada centre per separat.
Volem arribar a tots els centres afectats de la nostra comarca i de tot el País Valencià.

Les primeres implicades, evidentment, van ser les Ampes del CEIP Bonavista, CEIP Martínez Valls i CEIP Rafael Juan Vidal, que han sigut les primeres escoles d’Ontinyent que han rebut l’avís de la possible eliminació d’una de les seues unitats. No obstant, estem en contacte amb escoles de Bocairent, Fontanars, Borriana, Quartell, Catarroja... moltes persones a títol individual relacionades o no amb el món educatiu, entitats com Escola Valenciana, Enllaçats per la Llengua, el Consell Local de la Joventut... sindicats com l’STEPV i el FEU-O... altres plataformes com Mestre d’Otos, la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià... açò, per nomenar alguns suports.
En definitiva, en menys d’un mes hem comprovat que la societat està molt sensibilitzada amb els atacs que contínuament estan patint els centres educatius en general i més concretament al País Valencià.
      
Des de la Plataforma PROU no volem CAP supressió a les nostres escoles.

Proposem una disminució de la ràtio a 20 alumnes per aula, cosa que a més de fer innecessàries les supressions, milloraria notablement l’atenció als alumnes i la qualitat educativa.
Volem remarcar que a la Vall d’Albaida, segons el llistat provisional, desapareixerien 5 aules d’Infantil, 7 de Primària i 14 llocs de feina, amb la lògica disminució de la qualitat educativa que els nostres fills patiran. És una qüestió de lògica: és impossible millorar l’atenció als xiquets si per una banda augmenten el número de xiquets per aula i al mateix temps, eliminen mestres. I açò afecta a TOTS els centres, tant públics com concertats. L’augment de la ràtio no beneficia ningú. 
Des de la Plataforma PROU rebutgem de ple la futura LOMQE i tot el que comportarà la seua aplicació perquè és el pitjor atac contra l’educació de la història.

Volem agrair a tots els partits polítics d’Ontinyent la votació unànim al plenari de dijous passat en suport a les al·legacions presentades pel Consell Escolar contra les supressions. No esperàvem un resultat diferent, també és cert.
   
Qualsevol persona, entitat, associació... preocupada pel futur de l’educació, té cabuda a PROU. Us convidem a visitar el nostre blog, on podreu consultar la nostra agenda d’activitats, accions, mesures i actes de les reunions. D’igual manera, us convidem a tots a col·laborar en la Plataforma i participar-hi activament. 


Junts podem, perquè ja en tenim PROU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada