dimecres, 12 de febrer de 2014

REIVINDICACIONS DE LES MANIFESTACIONS CONVOCADES PER L’STEPV PER AL 15/02/2014

UN SALARI COMPLET
El Decret Vela i el nou acord de 23 d’octubre ens retalla entre 1.436€ i 7.694€ dels sexennis al funcionariat de carrera, entre 2012 i 2015. Volem recuperar ja el que ha prorrogat el nou acord (STEPV no el va signar) i també tot el que ens han furtat durant l’aplicació del decret Vela.

DESBUROCRATITZACIÓ DE LA TASCA DOCENT
El professorat i els càrrecs directius cada vegada tenen més feina burocràtica. Més plans i programes per atendre, més coordinacions per dur a terme, més papers per emplenar. Tota aquesta feina no lectiva ni curricular no està compensada amb suficients hores de dedicació.

REDUCCIÓ DE RÀTIOS I HORES LECTIVES
I en canvi, s’augmenta el nombre d’alumnat per atendre, s’incrementen les hores lectives i es retalla el nombre de docents en els centres educatius. Cal reduir les ràtios i les hores lectives, recuperar les plantilles i millorar-les.

EXÀMENS JULIOL
A més, paulatinament s’està convertint el mes de juliol en lectiu, amb Plans Èxits i avançaments de les proves de setembre. I l’inici del curs s’avançarà al primer dia hàbil de setembre, amb la qual cosa el caos organitzatiu està garantit.

PROFESSORAT INTERÍ
La reordenació de les borses de professorat interí per l’acord de 2013 (que STEPV no va signar) ha comportat que 1.400 docents hagen perdut l’oportunitat d’accedir a vacants en juliol. A mesura que es convoquen oposicions aquest nombre s’incrementarà. Cal retornar a l’ordenació de 2010 (i de sempre) i recuperar les vacants retallades des de 2010.

ARRANJAMENT ESCOLAR
Les supressions d’unitats continuen, aquesta vegada li ha tocat el torn a Infantil. El curs que ve la proposta d’arranjament escolar suprimirà 128 unitats d’aquesta etapa i, per tant, hi haurà noves supressions de funcionariat de carrera i acomiadaments de professorat interí.

JORNADA CONTINUADA
Enguany hi ha 9 centres educatius on s’aplica un programa experimental sobre la jornada continuada. STEPV ha sol·licitat en multitud d’ocasions a Conselleria que es possibilite l’adopció d’aquest model de jornada als centres que així ho acorde la comunitat educativa, mantenint, òbviament, tots els serveis públics (menjador, activitats extraescolars, transport, etc.) i de manera gratuïta.

PRIVATITZACIÓ DE L’ENSENYAMENT
La Conselleria d’Educació no ha deixat de fomentar els darrers anys la privatització de l’ensenyament, ni en temps de crisi: més concertacions, cessions de sòl públic, expedició de títols d’anglés i de valencià, facilitar rànquings de centres, districte únic, etc. Totes aquestes mesures beneficien clarament entitats privades, especialment la Universitat Catòlica de València, entre d’altres.

LOMQE
El curs que ve s’aplicarà la LOMQE en 1r, 3r i 5è de Primària i en FP Bàsica. STEPV ha publicat una guia per evitar-ne l’aplicació. Descarrega-la en el web, distribueix-la i discuteix-la amb la comunitat educativa del teu centre. 

Per tots aquests motius, acudeix a les MANIFESTACIONS el pròxim 15 de febrer a Alacant, València i Castelló. Defensa els teus drets i condicions laborals.

FONT: STEPV 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada