dimarts, 18 de febrer del 2014

Reunió de la Plataforma PROU amb la inspectora d'Educació

Avui, dimarts 18 de febrer de 2014, la Plataforma PROU s’ha reunit amb la inspectora d’Educació de la zona, Imma Murgui.

Representants de les AMPES del CEIP Bonavista, CEIP Martínez Valls, CEIP Rafael Juan Vidal, CEIP Carmelo Ripoll, mestres d’aquestes escoles i les directores del CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls, hem acudit a la reunió que per fi havíem aconseguit amb la inspectora d’Educació de la zona.
Just una estona abans de la reunió, al DOGV apareix publicat l’arranjament escolar del proper curs 2014-2015. Conselleria ha obviat les al·legacions i fa avant l’arranjament que tenia previst. 

Després de la reunió se’ns queda una sensació més que amarga... la inspectora de la zona, Imma Murgui, ens aclareix que ella només trasmet a Conselleria un informe que fa a partir d’un seguit de números. Es té en compte la matriculació de l’any passat, que va ser lleugerament inferior a la de l’anterior any, per a fer l’informe que ha derivat en l’eliminació d’unitats. No es té en compte la previsió de matrícula d’enguany, ni la voluntat d’estudiar en valencià, ni cap de les necessitats dels alumnes i de les famílies... números, només números.

Li hem fet patent a la inspectora el malestar de tota la comunitat educativa respecte el tractament que des de Conselleria s’ha fet de l’arranjament escolar. Ens hi oposem totalment i farem tot el que estiga de la nostra mà per aturar-lo. Li hem demanat que ho fera constar en un informe, junt als punts que li hem plantejat, però no és de la seua competència fer cap informe si no li’l demanen. I no li’l demanaran, és evident.
La conclusió és que, si hem d’aclarir alguna cosa, ens l’aclariran a la reunió que tenim concertada amb Conselleria el proper dia 10 de març.

No entenem com pretenen eliminar unitats de centres públics alegant que hi ha una baixada de la natalitat, que ningú nega, però al mateix temps els centres concertats no entren en l’ordre de l’arranjament escolar (i s’hi creen noves unitats, encara que no és el cas d’Ontinyent).
Nosaltres no volem cap supressió a cap centre, però si hem arribat a un punt en què la situació ha pegat la volta, el concert ja no té sentit. Als anys 80, en un moment de boom de natalitat, les escoles públiques no donaven l’abast per a atendre tota la demanda educativa que s’hi va presentar. És per això que se li va concedir concert a escoles privades, perquè donaren cabuda a totes eixes noves matrícules. Si ara ha pegat la volta la situació, és hora de llevar els concerts. No eliminar aules, sinó concert.
El que no podem permetre és que eliminen unitats de centres de titularitat pública, que estan més que pagats, que són de tots i que compten amb unes instal·lacions de primera, mentre que centres concertats veuen ampliades unitats i oferta. Així li ho hem expressat a la inspectora, qui tampoc ens ha sabut contestar perquè no és de la seua competència. Com que sí ho és de la consellera, així li ho plantejarem el proper 10 de març.



L’Ajuntament d’Ontinyent farà endavant un recurs (falta estudiar si un recurs de reposició o contenciós administratiu; des de la Plataforma hi donem el més absolut suport) i, per part nostra, anem a seguir lluitant per a aturar aquest despropòsit d’arranjament, i per a fer veure que l’Educació Pública és absolutament i amb diferència, la millor de les educacions possibles: l’única que és realment igualitària i que educa els i les alumnes perquè estiguen preparats per al futur, no crea màquines de competició ni mà d’obra barata i submissa, que és el que pretén la Lomqe. 
L’Educació Pública és l'única que educa futurs pensadors, no acatadors de creences. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada