dimarts, 25 de març del 2014

AVENTURES I DESVENTURES D'UNA TANCADA, I

No es pot concebre una societat sense educació. Sense bona educació. Una educació que siga igualitària, democràtica, justa, de qualitat i en la nostra llengua. I eixa educació és l’educació pública. La nostra.
És per això que ens sumem al tancament del Ciutat de Cremona i és per això que animem a la resta d’escoles que pensen com nosaltres a què s'hi adherisquen. Hem de dir ben fort i units PROU! Prou atacs a l’educació pública. L’educació pública no es toca.

Anit va ser la primera nit de tancament al CEIP Bonavista i Ceip Martínez Valls d’Ontinyent, i al CEIP Ramiro Jover de València.
Una jornada ben engrescadora per la bona resposta de la gent.
Al Martínez Valls començaven la jornada a les 17’30h amb un taller de pintura de banderins i cartells per a la Marxa de l’Educació Pública del proper 29 de març. Sota el lema “Pública i PROU” els xiquets i xiquetes van pintar de verd els banderins que onejaran pels carrers d’Ontinyent reivindicant l’educació pública.



A les 19’30h, una bona sessió de risoteràpia a mans de Begonya Perigüell (recomanable 100%!) posava les piles per als propers dies de tancament i començava a fer llaços entre la gent que, si més no, ja té molts motius per a sentir-se unida.


Al mateix temps, els xiquets i xiquetes fan els deures. 


També hi ha estonetes per a una partideta d'escacs!


Tant al Martínez Valls com al Bonavista vam rebre la visita de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per Ana Mengual i altres companys del PSPV Ontinyent; el regidor d’Educació, Pepe Pla, Joan Gilabert i Xavier Vila, de Compromís, i Manolo Ruiz d’Esquerra Unida. Tots ens van mostrar el seu suport a la nostra lluita, que també deu ser la seua.


Cap a les 21'30-22'00h, hora de sopar. Intercanvi d’opinions, sentiment de companyonia i idees, moltes idees!  



Al Martínez Valls, després de sopar, assemblea per a organitzar el dia següent.


Al Bonavista, a més, van aprofitar per pintar una pancarta que llueix des d’anit mateix a la porta de l’escola.


I arriba l'hora de dormir... 



La relació entre les dos escoles és, com ha de ser entre totes les escoles públiques, fluïda i amistosa. El suport és evidentment mutu i en aquesta línia animem a la resta d’escoles a sumar-se als tancaments. Junts, sí que podem. Ho podem tot.

2 comentaris:

  1. Ànim a tots i totes!! Gent com vosaltres és la q millora el panorama tant trist q tenim. Sou esperança! Volem escola pública!!

    ResponElimina
  2. Molts d'ànims. Hem penjat aquesta notícia a Mareas Por la Educación Pública: https://www.facebook.com/Juntasxlapublica?ref=hl
    Setmana de lluïta per l'Escola Pública.

    ResponElimina