divendres, 24 de gener del 2014

Concentracions a Castelló i campanyes a change.org de centres de Castelló i València ciutat

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Castelló (FAPA-Penyagolosa) ha encetat una petició a change.org contra l’eliminació de 48 unitats en la província de Castelló. Demanen a la consellera, M. José Català que «ature l'arranjament escolar i negocie amb la comunitat educativa la planificació per adequar-la a les necessitats reals dels centres educatius públics».
El contingut de la petició és ben clar i específic: «L'arranjament escolar de la Conselleria d'Educació posa en perill la continuitat de centres escolars públics de la província de Castelló i provocarà la supressió de 48 unitats més, fet que suposa una nova massificació de les aules i la consegüent pèrdua de qualitat educativa. A més, la supressió de línies en valencià ataca directament els drets lingüístics de l'alumnat que no podrà escollir la llengua vehicular del seu aprenentatge. És per això que des de FAPA-Castelló Penyagolosa demanem el vostre suport per defensar les aules de les nostres escoles i qualitat de l'educació dels nostres fills i filles, amb l'objectiu d'aturar l'arranjament escolar previst per al pròxim curs 2014-2015 i promoure la negociació amb les AMPA per adequar la planificació a les necessitats reals dels centres.»

L’STEPV ha convocat per a hui una concentració de protesta en tots els centres afectats per l’eliminació d’unitats a Alcalà, Almassora, Almenara, Altura, Benassal, Betxí, Borriana, Castelló, La Vall d'Uixó, Nules, Onda, Peníscola, Segorbe, Vila-Real, Vinaròs i Xilxes.
Les AMPA del CEIP Mestre Canós, CEIP Bisbe Climent, i CEIP Herrero es concentraran davant dels seus respectius centres a les 17 hores. El CEIP Santa Quitèria d’Almassora ha convocat una concentració per a hui, 24 de gener, de 10h a 12h hores davant de l’ajuntament de la localitat.
Totes aquestes protestes tenen el mateix objectiu: mostrar la disconformitat de la comunitat educativa amb l’arranjament escolar i la supressió de més unitats en l’escola pública.

Per altra banda, el CEIP Federico García Lorca, de València ciutat, també ha encetat una petició via change.org en què demana a la consellera anul.lar la supressió d'un mòdul d’Educació Infantil al centre.
El CEIP Federico Garcia Lorca exposa en la petició que «el col·legi sempre ha comptat amb dos programes d’educació bilingüe, PIL i PIP transformats en PPEV i PPEC, amb un consens total en el consell escolar i amb completa satisfacció dels pares i mares dels alumnes del col·legi. Sempre hem tingut les aules d'infantil completes quan la ràtio estava en 25 alumnes/aula i és a partir de l’augment a 30 alumnes/aula, juntament amb altres circumstàncies derivades de la crisi econòmica, descens de la natalitat i disminució del procés migratori, quan veiem reduït el nombre d’alumnes. [...] pensem que la ràtio actual permet mantenir tots dos programes lingüístics donant així resposta a les demandes de les famílies.
Volem afegir que la proposta d'arranjament escolar per al curs 2014-15 s’ha fet "amb tota la mala intenció" perquè s'ha lliurat durant les vacances nadalenques obligant-nos a convocar el consell escolar durant les festes per poder fer les al·legacions abans del dia 2 de gener, quan acabava el termini. Una altra mostra dels constants atacs a l’escola pública.
El president Alberto Fabra va dir que el tancament de Radiotelevisió Valenciana és produïa perquè "no tancaria ni escoles ni hospitals", en canvi el seu informe demostra que el curs 2014-2015 en tancaran sis.»

Des de la Plataforma PROU, tot el nostre suport a aquestes peticions i iniciatives engegades. Les farem extensives tant com podrem. 
La vostra lluita és la nostra lluita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada