dilluns, 2 de juny de 2014

Comunicat

Avui, 2 de juny de 2014, ens han comunicat que eliminen definitivament les unitats del CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls per les quals estem lluitant colze a colze des de desembre del 2013 i per la defensa de les quals ens hem tancat a les escoles durant 68 dies. 

Volem denunciar públicament el poc respecte que s'ha tingut des de Conselleria a les comunitats educatives de les dues escoles. No han respost a les al·legacions, ni hem rebut resposta del recurs de reposició, ni hem rebut resposta fins avui mateix de l'eliminació efectiva de les dues unitats. Els recordem als polítics que ens governen que no estem per a servir-los ni acatar les seues decisions unilaterals. Ells i elles estan per a servir-nos a nosaltres, per a tindre en compte les nostres demandes com a poble i, en aquest cas, per a respectar el dret de les famílies a escollir l'escola on volen que els seus fills i filles estudien. Som les dues úniques escoles d'Ontinyent amb excedent de matrícula. Les úniques que no poden admetre a totes les famílies que les han escollit creient en el projecte educatiu del centre. I no les poden admetre perquè Conselleria d'Educació ha decidit imposar-nos l'eliminació d'una unitat a cadascuna de les escoles.

També volem denunciar que aquesta decisió va ser presa abans del període de matrícula, condicionant la matrícula d'aquestes dues escoles. Més de 10 famílies ens han assegurat que no matriculen els seus fills i filles a aquestes escoles per por a quedar-se sense plaça. Si hagueren deixat que el procés de matrícula haguera estat l'habitual, s'hauria evidenciat que ambdues escoles tenen matrícula més que suficient. I així, encara que en menor mesura, ha estat: s'han prematriculat més xiquets i xiquetes a les dues escoles que places ens deixa Conselleria. Així i tot, Conselleria fa oïdes sordes a les demandes de les comunitats educatives i continua amb la seua imposició d'eliminar les unitats no respectant la decisió i voluntat de les famílies.

Considerem que és un clar atac contra l'educació pública i en valencià. Som les dues úniques escoles en tot Ontinyent, de nou, amb tradició de defensa de la llengua. I no hi ha millor defensa que estimar-la i ensenyar-la des del respecte. A partir d'ara, els dos barris més grans de la nostra ciutat veuran limitada, i molt, l'opció de l'ensenyament en valencià.  
Tant el Bonavista com el Martinez Valls són escoles amb llarga trajectòria en l'educació en la nostra llengua. Escoles amb magnífics resultats acadèmics i projectes educatius ben dissenyats. Escoles que creen pensadors i pensadores, no acatadors de sentències. Pot ser siga això el que pretenen eliminar?

Per últim, volem fer un agraïment al govern del PP. Sí, és de ben educats saber agrair les coses. I, com que hem estudiat a la pública, d'educació en sabem molt. Us agraïm l'oportunitat que ens heu donat de fer escola. Avui dia, les comunitats educatives dels CEIP Bonavista i Martínez Valls estan més unides que mai. I no només nosaltres i entre nosaltres, no... gràcies a aquesta lluita, la comunitat educativa de la pública del País Valencià està més viva que mai. Dissabte 31 de maig vam viure a Ontinyent mateix un fet que no hauria estat possible en altre temps: ens vam reunir plataformes de tot el País Valencià, de Castelló a Alacant, sindicats, professors, pares i mares... units per defendre l'educació pública, per defendre el model d'escola que volem.
Ens elimineu les unitats... però no podreu amb un poble alegre, unit i combatiu. La lluita continua.

Ara, més que mai: L'EDUCACIÓ PÚBLICA NO ES TOCA!!

6 comentaris:

 1. Autentica vergonya es el que están fent!!! Ahí seguirem donat el suport a l.escolta publica!!!ara mes que mal PROU!!!!!

  ResponElimina
 2. Jo crec que haveu bassat la vostra lluita, en defensar, les vostres escoles i no L'ESCOLA PÚBLICA.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hem basat la nostra lluita ACTUAL en defendre les escoles que estan afectades per les supressions i les retallades, totes de l'escola pública.
   El que pots fer és vindre a les assemblees de la Plataforma i compartir les teues propostes, que de ben segur en tens moltes. I, sobretot, que la teua escola se sume a la lluita perquè, pel que estàs dient, s'evidencia que no ho està. Si tu mateix o una representació de la teua escola haguera estat a les assemblees, no hagueres fet aquest comentari.

   Elimina
 3. Que pena. Desde Trobadorets
  donar-vos molts anims. No podem ni debem oblidar qui son els responsables. Les urnes tindran l'ultima paraula

  ResponElimina