dijous, 16 de gener del 2014

Recollida de firmes

Només saber la notícia, ens vam posar mans a l'obra. Teníem només uns dies per fer alguna cosa, ja que ens van donar fins el 2 de gener per a presentar al·legacions.
Primera actuació: recollida de firmes.
Dilluns 23 de desembre, 10:00h del matí. Un grup de mares i mestres del CEIP Martínez Valls montem paradeta al Mercat d'Ontinyent. El resultat va ser bastant satisfactori i la veritat és que ens vam trobar de tot, però sobretot, gent farta de tantes retallades i molt indignada amb aquesta notícia d'eliminar unitats a les nostres escoles. Vam sentir la calor de la gent que ens contava vivències, gent major molt afectada de veure tot el que està passant i amb por de no saber cao on anem així... gent jove que ens feia partíceps de la seua preocupació de no tindre feina en acabar la carrera... Va ser un matí molt intens.

Vam iniciar també una recollida de firmes online. El resultat, també molt positiu. Ens va recolzar gent del nostre poble, però també de pobles veïns: Otos, Albaida, Agullent, Aielo, Fontanars, Bocairent... i gent de ben lluny: Cuenca, León, Barcelona... Gent tan afectada com nosaltres.
En total, vam recollir vora 6.000 firmes en quatre dies. Tenint en compte que hi havia un cap de setmana pel mig i que començàvem les vacances de Nadal i el contacte no és el mateix, no està gens malament.
No obstant açò, aquestes firmes no aturen el procés.

I és per això que ara vos demanem ajuda: què podem fer? Necessitem idees! Unes jornades informatives? Repartiment de fullets? Una manifestació o una concentració? Tota idea serà ben rebuda.
Gràcies a tots i totes, d'avançada!

7 comentaris:

  1. Aleee aleeee que açò tremolaaaaa!!!!

    ResponElimina
  2. Crec que les manifestacions i concentracions no valen de molt... Em sembla molt millor la idea del repartiment de fullets, per exemple. La gent que no té fills o familiars a estes escoles, no sap el que està passant. Hi ha molta gent que no sap el que van a fer!!

    ResponElimina
  3. L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LOMQE A DEBAT A ONTINYENT

    El proper dimecres dia 29 de gener 2014, a les 18h 30’ de la vesprada, hi ha convocada una Taula Rodona, convocada per INTERAPA, per parlar d’Educació i del que ens porta la LOMQE. Aquesta vegada la cita és al Campus de la Universitat de València, en la seua seu d’Ontinyent, a l’emblemàtic edifici Lluís Vives, de l’Avinguda Torrefiel.

    Comptarem amb la grata companyia de:

    Carme Agulló, llicenciada en Psicologia i doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València. Professora de l'Escola Normal de València. És tota una autoritat a l’hora de parlar d’educació, d’on ve l’escola pública i quina és la seua funció social.

    María Ángeles Llorente, Professora de l’IES Hoya de Buñol (València), membre de la federació de MRPs del País Valencià (Moviments de Renovació pedagògica). És una persona molt implicada en els moviments de renovació pedagògica i una ensenyant inquieta i crítica que lluita cada dia per una escola millor. Cal destacar que ha vist compensats els seus esforços en el treball en equip, aconseguint avanços en mediació, innovació, i compromís social amb les famílies i l’entorn.



    Carme Torró alumna de 3r d’ESO, de l'IES Pou Clar, d’Ontinyent. Membre del Consell Escolar del seu institut i implicada amb el sindicat d’estudiants, representarà els estudiants, que són els més afectats en aquest tema, i serà bo que escoltem la seua veu.



    Per part dels pares i mares assistirà un membre de FAPA VALÈNCIA, a hores d’ara encara per concretar, i que completarà els punts de vista dels diferents sectors que més afectats estan per la problemàtica en l’educació pública.



    En aquests moments en que cada dia van aplicant mesures, normatives, lleis que afecten directament a la qualitat de l’educació, és fa necessària la informació de primera mà, la reflexió conjunta i la recerca de noves propostes per seguir endavant. Perquè l’educació és uns dels pilars fonamentals de la nostra societat i de la societat del futur, i el que fem amb l’educació ho arrossegarem durant dècades.

    A l’escola, als instituts i a les universitats està gestant-se la societat del futur. Estan formant-se els joves que dirigiran la societat en els propers anys. I la veritat és que el model que veuen a la societat no és gens positiu ni esperançador. I ací l’ensenyament té una responsabilitat, en la transmissió de valors i d’utopies. Ja que les utopies, com bé diu el mestre Eduardo Galeano, ens fan avançar cap endavant.

    I per avançar ens cal la reflexió conjunta de les famílies, els alumnes i els professionals de l’ensenyament, junt amb les forces socials en les quals estem tots i totes integrats.

    I tenim la força necessària per canviar les coses. Aquesta joventut no es mereix el món que els estem deixant.

    Des de la INTERAPA volem facilitar aquest espai d’encontre i reflexió tan necessari en aquests temps d’incertesa i desorientació.


    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Marian! Anirem a la xarrada-col·loqui, per suposat. Hem d'unir forces. Salutacions!

      Elimina
  4. Jo no tinc cap bona idea per tal de aconseguir que acò no es duga a terme.Lo que si tinc és voluntat i lo que demaneu allí estarem la meua família i jo.Açò és un atac directe i no es podem quedar en els brassos tancats.

    ResponElimina
  5. Moltíssimes gràcies per les teues paraules!! El que sí que pots fer és deixar-nos constància del teu recolzament. Només cal nom i cognom i professió o localitat. Això ens dóna molta força per a seguir endavant i per a fer partícep a més gent.
    Moltíssimes gràcies!!

    ResponElimina
  6. Molt d'ànim i tot el meu recolzament!!! No tinc xiquets pero jo he estudiat a una escola pública de la qual em senc molt orgullosa i estic al corrent de tot el que està passant, aixi que ahi estare!!! Ja n"hi ha prou¡¡ Avant!

    ResponElimina