dijous, 23 de gener del 2014

Roda de premsa del vicepresident Císcar (17/01/2014)

Roda de premsa el passat 17 de gener amb el vicepresident José Císcar. Entre d'altres qüestions, se li'n van plantejar referents al tema de les eliminacions de les unitats previstes per al curs 2014-2015. Lluny d'aclarir res, sembla que el vicepresident encara va llençar més llenya al foc en admetre que van a crear-se més unitats a escoles concertades.

Segons Císcar, "[sic] és fals que se suprimesquen 151 línies en valencià. [...] Se'n suprimeixen 76 d'Infantil de 3 anys, tant en valencià com en castellà i se'n creen 14. [...] En funció de la fluctuació escolar". Quan li van preguntar si Conselleria respondria les qüestions plantejades des de sindicats i entitats com Escola Valenciana, Císcar va respondre que donarien explicacions, per suposat i sense cap problema. Recordem que la Consellera M. José Català ha ajornat en tres ocasions ja la reunió prevista amb Escola Valenciana per parlar sobre l'informe que l'entitat ha elaborat respecte les eliminacions. L'últim ajornament ha quedat pendent de data.

Davant l'afirmació "No s'han ensenyat eixes dades enguany", Císcar ho aclareix tot en un moment i ens deixa molt tranquils a tots (el subratllat és nostre): "[sic] Supose que és un procés que està tancant-se [...] es tenen que fer les corresponents, o estan fent-se o estan fetes, les corresponents al·legacions i es tenen que resoldre".
Açò de "[sic] es tenen que fer, o estan fent-se o estan fetes" ens fa posar en dubte que des de Conselleria s'estiguen estudiant seriosament les al·legacions que les Ampes han presentat. Si no ho sap vosté del cert, senyor Císcar, ja ens dirà com ho fem...

El moment incòmode, en certa mesura, es presenta quan se li planteja a Císcar la següent qüestió: "Es crearan 6 unitats a la concertada. Suposa una promoció de la concertada front a la pública?". Qüestió que respon de la següent manera: "No, mire, en absolut [..] es creen 291 noves unitats i se suprimeixen 283, tant en valencià com en castellà [...] se suprimeixen 76 i se'n creen 14 [...]. Tot açò està en funció de la població escolar de cada curs i està també, lògicament, molt en funció de la dispersió geogràfica que puga existir". Contestació que ens deixa totalment aclarida la qüestió, veritat?

Aquesta roda de premsa només ens deixa amb més preguntes (fins i tot de noves que abans no teníem)i, de nou, cap resposta:
- En quins centres van a crear-se eixes noves 14 línies? I, al contrari, quines són les 76 línies que es pretenen eliminar?
- En quins centres van a crear-se les 291 unitats noves? Quines són les 283 unitats que es pretenen eliminar?
- Per què desmenteixen l'informe d'Escola Valenciana que afirma que s'eliminen 283 unitats, de les quals 151 en valencià, però no es volen reunir amb l'entitat per donar-los explicacions? (Recordem que Escola Valenciana s'ha posat en contacte amb els centres un a un).
- Què passa amb els 6 centres que desapareixeran si eliminen ara una unitat? Hi ha centres que són l'únic centre al municipi al qual pertanyen. Van a deixar municipis sense escola??
- Per què no es fa públic l'informe des de Conselleria aclarint quines unitats són les que pretenen eliminar?
- Per què aquest ball de números que no entén ni el vicepresident Císcar?

De nou, hi tornem. Davant aquest desgavell de números i preguntes sense resposta, no ens podem quedar callats ni quiets. Ara és hora de dir PROU!!

Des de la Plataforma PROU continuem treballant per arribar a tots els centres afectats i coordinar accions. No deixeu de consultar el blog.

Gràcies, Albert per fer-nos arribar el vídeo de la roda de premsa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada