Com ja sabíem, els motius de les supressions als CEIP Bonavista i Martínez Valls no atenien ni a la baixada de la natalitat ni a la baixa matriculació. Després de saber els resultats de les matrícules a les escoles d'Ontinyent ara és evident per a tots.
Per ordre de demanda:
CEIP Carmelo Ripoll (44 matrícules de 50 places ofertades)
CC Puresa de Maria (41 de 56)
CEIP Bonavista (35 de 28)
CEIP Martínez Valls (29 de 28)
CC La Concepció (25 de 52)
CC Sant Josep (25 de 30)
CEIP Vicent Gironés (2 de 26 per a línia en valencià i 25 de 26 per a línia en castellà)
CC Santa Maria (20 de 27)
CEIP Lluís Vives (16 de 25)
CEIP Rafael Juan Vidal (11 de 30)
CC La Milagrosa (9 de 26)
Queda en evidència així que els CEIP Bonavista i Martínez Valls són dels quatre més demandants de la ciutat. Dels tres més demandants, si només comptem les escoles públiques.
Des de la Plataforma PROU i des de les AMPES de les dues escoles ja hem dit en reiterades ocasions que la voluntat de suprimir una aula d'infantil a cadascuna de les nostres escoles atenia a motius ideològics d'atemptar contra l'escola pública i en valencià. Ho tornem a repetir: tant el CEIP Bonavista com el CEIP Martínez Valls són dues escoles amb tradició de defensa i ús de la nostra llengua i, sobretot, de l'escola pública, una escola de qualitat i per a tots i totes. Aquest sistema educatiu és el que s'està desmantellant, o així pretenen, des del govern de la Generalitat Valenciana. I ens hi oposem. No anem a quedar-nos callats i no actuar contra un atac tan evident contra la nostra escola.
Ens consta, perquè així ens ho han fet arribar, que ja són més d'una les escoles que han recuperat la unitat que els havien suprimit. Moltes d'elles, abans de la matriculació. Nosaltres, amb les dades de les matrícules a la mà, continuem demanant que no suprimisquen cap unitat a l'escola pública.
No hem de caure en l'errada de la comptabilitat de números: que si tantes places, tantes matrícules... No volem la ràtio a 30. De fet, exigim que la ràtio vaja en consonància amb la situació actual de baixada de natalitat per a assegurar una qualitat educativa digna dels nostres fills i filles. No cal plenar les aules a 30, de fet, no cal plenar-les ni a 25. No deuria ser un objectiu plenar les aules, sinó assegurar una qualitat educativa digna. I això només s'aconsegueix estudiant les necessitats de cada centre, de cada població i, sobretot, no pujant la ràtio. Objectius que ens boicotegen des de Conselleria d'Educació i que nosaltres exigim perquè en tenim tot el dret.
L'educació pública no es toca!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada